hits

Noe å tenke på for enhver 

 

Hver dag fødes det et nytt lite mirakel, en Guds gave, en prins eller prinsesse, som oftest er en helt alminnelig gutt eller jente, men som for den familien den fødes inn i, er den mest fantastiske skapning på jord. Jeg selv har noen slike barnebarn, og vil at de så skal forbli for alltid. Fantastiske. Og det velger jeg å tro, for alle andre sin del også. Men hvor er det det går feil i så fall? Hvor er det barna får den følelsen fra,at de ikke er gode nok, eller at de ser på andre som ikke gode nok? For mobbing begynner i tidlige barneår. Allerede i barnehagen har jeg sett sånne tilstander mange ganger. (har god erfaring etter nesten 35 år som førskolepedagog) Og hvor er det disse miraklene får det fra at de ikke er pene nok? mange sier de er stygge, og så er det alltid noe feil på utseendet deres. For stor nese, liten munn, ut stikkende ører, feil farge på håret, eller det som verre er.Alle som har med små barn å gjøre, ønsker at deres barn skal bli godt likt, få mange venner, og bli populær, det er jeg ganske så sikker på. Likeså at de skal være trygge og bli utrustet med god selvtillit og selvfølelse. Men på veien en eller annen plass, så dukker det opp barn som ikke får være med i leken, som ingen vil holde i hånden, som blir utstøtt fra den store massen. Ja, og den store massen, hvor har dem fått sine holdninger fra? Jeg tror på at alle barn som fødes, har kapasitet til å bli både gode og onde, men det er det man mater dem med, som kommer opp til overflaten. 
Med disse ordene vil jeg bare påminne alle og enhver om at vi er rollefigurer, for generasjoner som kommer etter oss. Slik våre forfedre var før oss. Gode holdninger er det vi som kan påvirke med, så ikke gå glipp av vårt ansvar. Takk for ordet. :)

 

holdninger #ansvar #barn #mobbing #mirakel #gudsgave #prinsogprinsesse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Astrid

Astrid

63, Oslo

Hvem jeg er? Ja si det. Ihvertfall er jeg kvinne, med mange meninger, som jeg ikke får gjort så mye med. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive om mine tanker her. Jeg har en datter med familie, og 3 barnebarn. Men det er ikke dem i første omgang jeg vil fortelle om. Jeg er opptatt av det som skjer ute i samfunnet, men selv er jeg litt isolert, siden jeg ikke er helt helsemessig god, med mye smerter og slikt. Men det er heller ikke det jeg vil skrive om. Jeg følger mye med på nyheter og på sosiale medier, om litt av hvert, og det er der mitt interesse ligger. Ikke mote, mat og kropp og sjel, men andre store og små ting som mitt kritiske øye får syn på. Det er interessant å sette spørsmål ved det de fleste bare godtar. Eller å se om det finnes flere muligheter og veier til det "rette svaret" Ellers har jeg en god porsjon humor, og dette kommer nok til å bli en sammenblanding av både stort og smått, uten noen direkte rød tråd. Velkommen til å følge med i jungelen. PS Mange innlegg stammer fra mine 30 år i Stockholm.

Kategorier

Arkiv